"Wendbaar organiseren, duurzaam (re)organiseren, Ambitiebegeleiding, Talentmanagement."

HRM Praktijkvoorbeelden

Organisaties die last hebben van een "vastgelopen personeelsbestand" help ik om weer wendbaar te worden. Er kan sprake zijn van een 'krimp behoefte', of juist 'groeipijnen', of de 'doorstroom' van professionals mist bijvoorbeeld. Ik maak een goedwerkend programma, pak de rol van procesbegeleider / trainer en loopbaancoach. Zodat "het" weer werkt!

Lees hoe onderstaande partijen het LoopbaanLAB gebruiken bij hun HRM oplossingen:

logo PostNL

In het ontwikkelteam 'Duurzame Inzetbaarheid' draag ik met mijn expertise bij aan het vraagstuk hoe PostNL zich kan ontwikkelen als wendbare organisatie die gericht is op duurzaam (re)organiseren. Daarbinnen staat enerzijds continue ontwikkeling en wendbaarheid van medewerkers centraal zodat zij op het gebied van zelfsturing kunnen bepalen wat hun toegevoegde waarde is binnen welke functie binnen (of buiten) PostNL. Anderzijds dient PostNL loopbaanpaden voor diverse doelgroepen in te richten om zo doorstroom te bevorderen en uitstroom te verlagen. Ik ontwikkel trainingen en interventies. Vervolgens ben ik ofwel trainer danwel procesbegeleider binnen dit proces.

logo st. Antonius ziekenhuis

Het programma 'Sterk in je Werk' heeft als doel de juiste mens op de juiste plek met als resultaat vitale en bevlogen medewerkers. Hiervoor gaat het ziekenhuis het gesprek met de medewerkers aan en faciliteren zij ze hierbij door het aanbod van verschillende tools en instrumenten gericht op de thema's gezondheid, ontwikkeling, talenten & kwaliteiten, werkwaarden en balans. Binnen het programma 'Sterk in je werk' ben ik ontwikkelaar en trainer van de training 'Personal Branding; jij bepaalt je marktwaarde' voor (medisch) specialisten (wo niveau).

© LoopbaanLAB | Gerealiseerd door Bodegom.com