"Ik heb een trackrecord met ontzettend goede transfers!"

Personal Branding

Directeuren en managers die toe zijn aan een nieuwe stap in hun loopbaan help ik met een onderscheidend "merk Ik". Daarmee kun je goed uitleggen welke waarde je toevoegt binnen je organisatie en ben je in staat die gewenste (nieuwe) projecten en/of functies naar je toe te trekken. Sterker nog, je wordt ervoor gevraagd!

Stap 1: het verbeteren van je CV en je LinkedIn profiel.
Ik kom LinkedIn profielen tegen zonder enige informatie over welke problemen iemand heeft opgelost. Het profiel kent dan enkel een opsomming van taken en/of uitleg over span of control. Dit alles noem ik "low performance taal". Niemand krijgt zo een idee wat jij hebt betekend voor die organisatie. Als er geen beeld ontstaat, is er simpelweg geen aantrekkingskracht. Het is dus echt zaak om "high performance taal" in je LinkedIn CV te zetten; schets kort in welk veld je hebt geacteerd. Welke uitdaging prioriteit had en leg uit hoe je dat hebt opgelost en wat dat de organisatie heeft opgeleverd.

Stap 2: het netwerken binnen je organisatie, of daarbuiten.
Jij bepaalt welke richting je op wenst te gaan. Ik help je met nadenken over welke uitdagingen je wil oplossen voor welke organisatie. Vervolgens zet je deze "high performance pitch" in binnen het netwerken. Dan ontstaat er een "aha erlebnis" bij je contacten. Je netwerkcontact, of de recruiter krijgt zo een beeld van de waarde die je zou kunnen toevoegen in de (andere) organisatie. Besef goed dat organisaties niet meer georganiseerd zijn rond hiërarchische functies, maar rondom uitdagingen en problemen. High Performance taal helpt jou om allereerst je eigen toegevoegde waarde te zien en vervolgens als gewenste probleemoplosser "gehunt" te worden.

© LoopbaanLAB | Gerealiseerd door Bodegom.com